Investiční osobností roku 2019 je Ján Hájek

Manažer našeho akciového fondu Top Stocks Ján Hájek se v úterý 4. února 2020 stal Investiční osobností roku 2019. Ocenění v soutěži „Fincentrum & Swiss Life Select Investice roku 2019“ obdržel od odborné poroty zejména za svůj otevřený postoj k investorům, dlouhodobé úspěšné řízení jednoho z největších českých podílových fondů, férovost a transparentnost investiční politiky a komunikace s investory. 

"Není běžné obdržet cenu za rok, který nevyšel úplně podle mých představ. Toto ocenění mě těší o to víc, protože je výsledkem rozhodování odborné komise, v níž jsou lidé, které dlouhá léta znám a vážím si jich. Děkuji vám všem za důvěru, které se mi dostává“, říká Ján Hájek , manažer největšího akciového fondu v České republice.

Akciový fond Top Stocks je jedinečný svým přístupem, strategií i svou dlouhodobou úspešností. V rámci unikátní investiční strategie si manažer portfolia Ján Hájek vybírá jen výjimečné společnosti s velkým potenciálem růstu. Pečlivě se věnuje pouze 25 investičním nápadům, mezi které patří např. Starbucks. Od založení fondu vzrostla hodnota podílového listu téměř o 181,05 %. Průměrné roční zhodnocení jednorázové investice činí 8,05 % a pravidelní investoři zhodnotili své investice o 10,35 % ročně (údaje k 31. prosinci 2019).