Informace o proběhlém sloučení investičních fondů a obnově vydávání a odkupování podílových listů přejímajícího investičního fondu Sporoinvest

 

Investiční společnost Erste Asset Management GmbH tímto informuje o zrušení podílového fondu FOND ŘÍZENÝCH VÝNOSŮ - otevřený podílový fond (zrušený fond, ISIN CZ0008472255) jeho sloučením s podílovým fondem SPOROINVEST- otevřený podílový fond (přejímající fond, ISIN CZ0008472271).

 

Investiční fond FOND ŘÍZENÝCH VÝNOSŮ byl zrušen ke dni 23.11.2023 v souladu projektem sloučení, který schválila Česká národní banka dne 5. října 2023 rozhodnutím č. j. 2023/129197/CNB/650. Informace o důvodech sloučení a právech podílníků dotčených fondů byly uveřejněny v rámci sdělení o sloučení v aktualitách investiční společnosti.

 

Výměna podílových listů zrušeného fondu za podílové listy přejímajícího fondu proběhla automaticky. K výměně podílových listů došlo na základě použití směnného poměru vypočteného v souladu s projektem sloučení. Směnný poměr podílových listů byl vypočten podílem hodnoty fondového kapitálu připadající na jeden podílový list slučovaného fondu a přejímajícího fondu a činil 0,687291. Náklady spojené s výměnou podílových fondů uhradila ze svých zdrojů investiční společnost. V případech, kdy počet podílových listů přejímajícího fondu nevycházel na celé kusy, byl podílníkům zrušeného fondu připsán nejbližší vyšší celý počet podílových listů přejímajícího fondu. Finanční rozdíl je hrazen do přejímajícího podílového fondu investiční společností.

 

Z důvodu vytvoření nezbytné technické lhůty pro kroky související s převzetím jmění zrušeného fondu přejímajícím fondem rozhodla investiční společnost o pozastavení vydávání a odkupování podílových listů přejímajícího investičního fondu Sporoinvest od 22.11.2023 0:00 hod. Z důvodu úspěšného dokončení technického procesu sloučení došlo k obnově vydávání a odkupování podílových listů přejímajícího investičního fondu dne 23.11.2023 0:00 hod.